zadar_interpar_aleksandar_knezevic_sime_strika_opcinski_sud_zlostavljanje_i_mobing_seksualnost_dijana_grancaric_detalja_nema_sudnica_zatvorena_za_javnost_tabfullDoista, sva zahvala pripada Allahu, Njega hvalimo, kod Njega pomoći, uputu i oprosta tražimo. Utječemo se Njemu od zla naših duša i loših postupaka. Koga Allah, dželle we’ala, uputi na pravi put, biće od upućenih, a koga On, dželle we’ala, (pravedno, znajući ga) ostavi u zabludi, pa njemu nema upućivača. Svedočimo da nema drugog ilaha (božanstva vrijednog i zaslužnog‚ ‘ibadeta) osim Allaha i svjedočimo da je Muhammed Njegov rob i Njegov (zadnji) Poslanik, sallallahu ‘alejhi we sellem.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلا تَمُوتُنَّ إِلا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ (١٠٢)

‘‘O vi koji vjerujete, bojte se Allaha istinskim bojanjem Njega, i ne umirite osim,  a vi Muslimani.‘‘ (Ali ‘Imran, 102)

 

يَا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالا كَثِيرًا وَنِسَاءً وَاتَّقُوا اللَّهَ الَّذِي تَسَاءَلُونَ بِهِ وَالأرْحَامَ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلَيْكُمْ رَقِيبًا النساء (١)

‘‘O vi ljudi, bojte se Gospodara vašeg koji vas je stvorio od duše jedne i stvorio je od njeg ženu-drugu njegovu, i od njih dvoje razasuo mnoge muškarce i žene. I bojte se Allaha – Onog kojim potražujete i (pazite) rodbinske veze. Uistinu, Allah nad vama stalno Bdi-je.‘‘ (An-Nisa‘, 1)

 

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلا سَدِيدًا (٧٠) يُصْلِحْ لَكُمْ أَعْمَالَكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَمَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ فَازَ فَوْزًا عَظِيمًا (٧١)

’’O vi koji vjerujete, bojte se Allaha i govorite uvijek istinu; Popravit će vam djela vaša i oprostiti vam grijehe vaše. A ko posluša Allaha i Njegovog Poslanika – zaista je pobijedio velikom pobjedom. (Al-Ahzab, 70-71)

A zatim; Pa zaista je najjistinitiji govor u knjizi Allaha, a najbolja je uputa, uputa Muhammeda, sallallahu ‘alejhi we sellem, a (zlo) najgore stvari su izmišljeno, a sve izmišljeno je novotarija (inovacija) a svaka novotarija je u vatri (džehennemu).

Jedno od vrlo bitnih pitanja koja se nalaze u današnjem vremenu u kojem živimo, ili: ono što je za očekivati da ćemo doživjeti u skorije vrijeme, jeste sljedeće:

Dali je dozvoljen tehakum pred tagutom koji tvrdi da on sudi Allahovim šerijatom?

Ono što se ovim riječima želi reći jeste, da uprkos tome što će taj sudija doći na vlast u sudstvu na osnovu ustava/organizacije, ona (vlast) iako u njegovoj vanjštini izgleda kao Islam, doista proizilazi (p)od nadležnosti taguta i njihov osnovni temelj je ustav, onaj koji ostaje i dalje na tom “uređenju”, pa čak iako je to samo na tren, on je ipak to poštovano (lažno) božanstvo kojem se vraća svaka stvar, čak štaviše on je (taj ustav) ‘‘prirodna‘‘ njima neminovna zamjena za Gospodara kao propisivača kod njih, pa čak iako ne spominju to jasno/decidno. Shodno tome što je to propisivanje bilo od početka neutemeljeno kod Allaha dželle we’ala.

…za nastavak klikni link ispod:

Islamski stav o tehakumu tagutu koji za sebe tvrdi da sudi Allahovim šerijatom.

risala na arapskom:

هل يجوز التحاكم إلى الطاغوت الذى يَدَّعِى أَنَّه يحكم بشرع الله ؟

Advertisements